Vuosikokouksen antia

Orimattilan Demareitten syyskokouksessa kiiteltiin kukin entinen puheenjohtaja Torsti Hokkanen ja varapuheenjohtaja Niina Saarinen. Tervetulleiksi toivotettiin uusi tuleva puheenjohtaja Olli Jokinen ja varapuheenjohtaja Minna Honkala.

Odotetusti tulevat aluevaalit puhututti ja aiheesta saimme kattavan alustuksen Hämeen Demareitten toiminnanjohtaja Jarkko Nissiseltä. Vaaleissa tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä Orimattila-Lahti akselilla.

Uusi hyvinvointialueen aluevaltuusto vastaa jatkossa sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta omalla alueellaan maaliskuusta 2022 alkaen. Aluevaltuutetuilla on merkityksellinen rooli, sillä uudessa järjestelmässä päätetään hyvinvointialueen rakentumisesta, johtamisjärjestelmistä ja palvelustrategiasta. Käytännössä kyse on rahanjaosta ja jokaiselle kuntalaiselle tärkeistä palveluista.  Me Orimattilan Demarit haluamme säilyttää oman palvelutuotannon kuntalaisten saatavilla ja pitää omalta osaltamme huolta kunnastamme.

Orimattilan Demarit